Ett boktips till

Nu har jag lyssnat på en bok till i samma ämne som sist. Dvs om hur olika vi är som personer och om hur vi kan anpassa oss till varandra om vi vill förstå och orkar.

Min känsla är att en sådan här bok skulle jag ha läst för länge sen. Att förstå sig på både sig själv och andra är nyckeln till goda relationer på alla plan.

Denna bok tar mer upp ämnet på hemmaplan än de andra och Annika berättar ingående om situationer i sin egen vardag med sin man och sina barn. Det är bra att vi är olika som personer. Till exempel på så sätt att det finns de som vill dela med sig av erfarenheter offentligt just för att du och jag ska få upp ögonen om våra olikheter.

 

 

 

 

 

 

Jag som ”gul” vill gärna dela med mig av mina upplevelser, glada som tråkiga och min ”gröna” sida vill så gärna hjälpa alla på olika sätt. Sen måste jag tänka efter vad jag skriver, men det är alltid läsaren som tolkar det som skrivs på sitt sätt.
Apropå sociala medier, vill man inte läsa vissa inlägg, ignorera dem. Det är ens egen sak hur man hanterar det.
Själv tycker jag om att läsa inlägg just för att de får mig att tänka efter, vare sig jag håller med eller inte. Min tanke om att finnas i sociala medier är för att utbyta tankar, åsikter och erfarenheter.

Har du inte läst de två böckerna om ”idioter och psykopater”, så är mitt tips att läsa denna först. Sammanfattningarna om vardagssituationer i denna bok är i mitt tycke guld värda!

Här en länk till boken ”Make it work” så kan du läsa lite mer om den och en till här.

Och här en länk till författaren, Annika R Malmberg.

Och jag på Facebook, jo, jag tillbringar en del tid där, men jag försöker att dra ner, för ibland går det ut över annat. Det tål att tänkas på.

 

 

 

 

 

Ha nu en bra lördag alla därute i landet!
Kanske det efterlängtade regnet kan komma nu, så att alla otäcka skogsbränder släcks ordentligt.

Kram

Visa källbilden

 

Det här inlägget postades i Allmänt. Bokmärk permalänken.

2 svar på Ett boktips till

  1. Suzan Östman Bäckman skriver:

    Bra skrivet Helėn! Extra bra med länkarna. Kan varmt rekommendera Annika Malmberg också som föreläsare.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *