”Omgiven av idioter”

Har du inte läst boken ”Omgiven av idioter” av Thomas Eriksson då kan det vara spännande att göra det.
Det blev flera aha-upplevelser och också en del skratt när jag lyssnade på den. Dessutom både goda och oroliga tankar, som t ex ”nej, men uppfattas jag så.”
Boken tar upp mänsklig kommunikation där vi delas in i ett system med fyra olika personlighetstyper enligt det psykologiska DISA-systemet.
Främst syftar boken till hur man sätter ihop ett bra arbetsteam men kan föras över till relationer i vardagen också. Boken är skriven med glimten i ögat och givetvis har vi en blandning av stilarna och beteenden i oss. Boken är mycket tänkvärd och nyttig att ta till sig av.

Nästa bok handlar om psykopater, vilket också är intressant lyssning. Den håller jag på med just nu. Det är toppen med talböcker och länken går till en sida där man kan testa olika alternativ. Och vill du gå direkt på den här boken så går det bra, då det blir en genomgång av de olika personlighetstyperna från den första boken.

Så var det det här med kuratorn jag går hos. Det borde jag ha gjort tidigare inser jag nu. Jag upptäcker saker hos mig som jag burit på från förr och får förklaringar om varför jag fungerar som jag gör och tips om hur jag kan försöka ändra på mitt beteende.
Tänk att efter att ha svarat på en hel hoper frågor så fick jag veta olika scheman som rör våra olika kärnbehov. Ojojoj, det stämde ju precis bara det att jag inte förstått det förut. Det känns nästan läskigt men också nyttigt.

Sen påverkas vi alla av olika relationer och reagerar utifrån det. Men, det är vi själva som måste tänka på hur vi sen agerar. Jag har svårt att tro att människor avsiktligt vill såra någon, jag vill absolut inte göra det och blir väldigt ledsen över att det händer emellanåt i alla fall.
Kanske att jag nu kan få mer lugn och ro för att hitta tillbaka till mig själv ordentligt igen. Kombinationen kurator och att läsa dessa böcker känns just nu som en bra ”pånyttstart”.

Ha en bra söndag alla ni därute i vårt avlånga land!

 

 

 

Det här inlägget postades i Allmänt. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *