Äventyr i livet

Den 16 juni 2017 var jag inbjuden till en frukost i ett kvinnligt företagsnätverk i Örebro.
Det var Sondra, Glitterblicken, som bjudit in mig. Sondra hade jag träffat flera gånger tidigare och vi höll som bäst på med ansökan till Allmänna arvsfonden i det skedet.
Sondra träffade jag för övrigt flera år tidigare genom frukostar i nätverket med Företagarna, där hon berättade om hur hon startade ”Bakom Glitterblicken” där hon berättar om sig själv och sitt liv med psykisk sjukdom.

Sondra fick dessvärre förhinder och kom aldrig med på frukosten. Såhär i efterhand så är jag glad att jag tog mig iväg på den. Och den där känslan om vad som är meningen, som jag ofta känner inför saker som händer mig, gjorde sig påmind igen.
Där träffade jag fler goa kvinnor men just Annika Gelin satte fler spår och vi fann varandra på ett speciellt sätt när jag berättade om min idé om Bubblis och när hon berättade om sin dotter Frida och allt hon själv gör och gjort i sitt liv.

 

 

 

 

 

 

Idag har Annika bjudit in mig att delta vid hennes release av andra boken om Frida, hennes dotter, som är “Funktionsunik och fantastisk” som boken också kom att heta.
Det handlar om autism och hur det är att få den diagnosen för familjen och för omgivningen och om bemötande osv.
Den första boken heter ”Mamma jag är viktig”.
Jag ser också fram emot att få träffa Frida, vilket jag inte gjort tidigare. Hon och mamma Annika ska också framträda och sjunga, vilket de älskar båda två.

Mellan klockan 16 och 19 befinner jag mig alltså på Sparbanksbörsen i Fjugesta och ska få berätta om Bubblis. Det är ett spännande äventyr att få vara med, som jag väljer att beskriva det.
Även föreningarna Hjärnkoll och Balans deltar vi bokreleasen.

Sen en uppdatering om Bubblis med länkar till hemsidan.
Det är så skönt att det äntligen har kommit på plats, fonden och en lokal och nu väntar jag på ett organisationsnummer från Bolagsverket så att allt kan skrivas och bli klart ordentligt. Förberedelser för att starta verksamheten den 1:a november är igång.

Så lördag idag och 1:a september och en höstmånad startar. Jag gillar hösten, med alla färger som blir därute på träden t ex.

För att återgå till känslan om meningen, det klart att det är lättare att se en mening med positiva saker som händer. Men när det är tråkigheter tror jag att jag ändå kan komma på någonting gott i det som ändå händer. Att plocka fram positiva små saker i det tråkiga liksom. Det är väl just det som är lite av min styrka, att se något positivt i det mesta och det vill jag försöka att dela med mig av.

Ha en skön helg alla därute i vårt avlånga land!
Kram

Det här inlägget postades i Allmänt, Bubblis. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *