Tröttnar du aldrig?

I fredags hade jag ett sådant där bra samtal med en vän, då jag blir ytterligare säker på att jag ska göra det jag gör.
Vi pratade om att driva företag och om att jag borde ju kunna få ett annat jobb egentligen (vet jag inte…). Bra betalt (i förhållande till nu kanske…) och ”bara” vara anställd, men är det det jag vill då? Nej, det är det som är charmen och glädjen med att vara egen, jag får göra så många olika saker och oftast sådant jag gillar. Jag får se andra jobba med saker som jag liksom sett till att de ska göra, det är en stor glädje som inte går att beskriva. Ibland när jag kommer till bageriet på morgonen och det är full fart får jag nästan tårar i ögonen och känner mig stolt. Det är för att jag tänkt och gjort det jag vill som de är där 🙂

Men visst blir det knöligt och kämpigt emellanåt, många saker att hålla ordning på och papper som ska fixas med hit och dit t ex. Men, jag tänker såhär, om man nu skulle vilja starta företag och man inte tycker om att göra vissa saker så finns ju hjälp att få. Det kostar en slant men tänk att göra det man brinner för helhjärtat, det tror jag slår mycket. Att trivas med livet och vakna till en ny dag och veta att jobbet man ska gå till känns meningsfullt då tror jag att man också mår bättre i sinnet. Vad tror du?

Sen gör ju jag en del saker som inte har med jobbet att göra i och för sig, men om jag inte gör det så mår jag inte bra för det, det har jag ju känt ett antal gånger. Ett exempel, att vilja hjälpa andra framåt i livet med både det ena och det andra, det gör att jag mår bra också, och nej, jag tröttnar inte, men hoppas förstås att jag ska orka. Men det jag får tillbaka av glada och nöjda människor runt mig, vänner, arbetskamrater, rådgivare osv, samt nöjda kunder som skriver och ringer om att de är så nöjda med våra produkter och vår butik och café, det ger mig kraft att gå vidare.

Lycka till med era liv! Kram på er alla!

Det här inlägget postades i Allmänt, Företagande. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *