Regeringen

Sprickan inom regeringen är förstås inte bra, men anledningen är bra tycker jag. Även Jan Björklund, Folkpartiet, börjar ifrågasätta fler jobbskatteavdrag. Han ser hellre att man satsar på andra åtgärder för att få människor i arbete.

Statsminister Fredrik Reinfeldt, Moderaterna, påpekar att fler som arbetar deltid ska vilja arbeta mer eftersom man får mer pengar i plånboken om man arbetar än om man är arbetslös. Självklart är det så. Men då har jag en fråga,

Hur kan man från fackets sida uttryckligen skriva till en medlem som inte har många dagar kvar att arbeta deltid och kunna få arbetslöshetsersättning övriga dagar, att faktiskt säga upp sig för att inte bli utan ersättning ? Någon kan väl förklara för mig varför det ska vara på detta sätt ? Har en person ett deltidsarbete måste väl ändå det vara mer värt än att inte arbeta alls, både för personen och samhälelt ? Jag tycker att om man är till åren kommen och har arbetat och slitit i hela sitt liv och betalat akasse-avgift under alla år så borde man ha rätt att arbeta deltid och sedan kunna få ersättning för resten.
Jakten på ett heltidsarbete över hela landet med risk för att behöva flytta från ett hus och kanske sambo som får säga upp sig från ett heltidsarbete för att kunna flytta med ska inte behöva plåga en person som faktiskt skulle kunna trappa ner sin arbetstid utan att ha facket i hasorna…. hoppas att ni förstår hur jag menar. 

Nog om det just nu.
Ha en bra fredag och trevlig helg !

Det här inlägget postades i Politik. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *