Promotionbåten 2012

Under söndag och måndag deltog jag på Promotionbåten 2012. Ett evenemang genomfört av Hedén & Jungander och det var Handelskammaren Mälardalen som bjöd in till resan där ca 1.150 personer deltog.
Vi startade med att få lyssna till grundaren av Poolia, Björn Örås, på Conventum Kongress i Örebro. Läs mer via länken, inspirerande man kan jag säga! Sedan intog David Batra scenen och gjorde publiken riktigt upprymd och glad inför kontakttorget som sedan hölls på Conventum Arena.
Där ställde deltagande företag och organisationer ut och bjöd besökarna på diverse tävlingar och jippon och gjorde reklam för sina företag och produkter. Det som är bra att hålla det på hemma plan för fler av oss är att inte behöva transportera allt till båten som det varit under ett antal år när kontakttorget genomförts ombord. Det här var för övrigt tionde gången arrangemanget genomfördes.
När vi kom till båten på söndagkvällen bjöds vi på ett seminarium av Lina Thomsgård, som startat Rättviseförmedlingen som hjälper projekt, organisationer och medier att hitta ”osynlig” kompetens. T ex en kvinna på en traditionellt manlig post och tvärtom. Detta sker bl a med efterlysningar via facebook, där gruppen växte sig stor redan första kvällen Lina la ut frågan om det fanns intresse. Läs mer via länken, om en inspirererande och tuff tjej och hennes engagemang 🙂
Klockan 19 var det dags att inta middagen som bestod av en härlig 3-rätters meny med både fisk och kött. Desserten såg väldigt fin och god ut, chokladmousse, men det visade sig att den innehöll någon sort botten (dvs med gluten i) varpå jag inte fick äta den. Men min dessert var riktigt frisk så det var riktigt gott det med, som de övriga rätterna.
Efter det blev det underhållning i form av bl a Janssons Frestelser, härligt med dans som vanligt!! Tack alla jag fick dansa med 🙂 Kvällen blev lång och varm men sedan sov jag gott i sådär 4 timmar i alla fall, tills vi av misstag gick upp en timme för tidigt. Märkligt det där med telefoner och automatisk omställning, ja ja, uppe var vi och kom inte försent till Fredrik Sträng som föreläste om sina strapatser på Everest och K2. Härlig energikick sådär på morgonen.
Sedan följde ett digert program av seminarier och det var riktigt svårt att välja vad man skulle ta. Jag är jättenöjd med mina som bl a handlade om entprenörskap i skolan, föräldraskap och om att ljuga. De två sista bjöds av Cureum, som bl a erbjuder tjänster inom allmänpsykiatri.
Almis drakar var ett av seminarierna, där fick 3 företagare chans att berätta om sin affärsidé och olika ”affärsänglar” skulle ta ställning till om det var en affär att satsa på. Lycka till!

Summan av båten, toppen!!! Tack till arrangörer, andelsägarna och medresenärerna. Och tack till Företagarna som jag representerade på kontakttorget och även en del utöver det såklart. 
Några bilder också:

Det här inlägget postades i Allmänt, Företagande. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *