Bagaryrket och en kul låt

Här kommer en film om bagaryrket som Sveriges Bagare och Konditorer gjort. Se här.
Här kan du också läsa mer om bagaryrket.
Apropå det så har jag själv bara tagit ut plåtar från frysen idag som jag bakat av och sedan lagt ut brödet i butiken. På så sätt fick i och för sig inte en av mina anställda arbeta idag utan jag var här själv och gjorde bagerijobbet. Hon får arbeta en vardag istället så utnyttjas tiden på ett bättre sätt.
Sedan har jag suttit här vid datorn och skrivit en del och beställt varor samt uträttat en del kontorsarbete så som att fylla i papper till exempel. Men jag gillar pappersarbete, bara jag vet hur jag ska göra. Det är många saker man lärt sig under resans gång kan jag säga 🙂
Nu ska min brorson (mest) och jag städa bageriet. Sen hoppas jag att jag får expediera några kunder under dagen i vårt lilla café och butik.

I veckan besökte jag ett café på Aspholmen här i Örebro. Det är Fredrik och Johanna, Bageri Bullvivan, som öppnat konditori och café i ett industriområde (får man väl ändå kalla det) i Örebro. Öppettider vardagar 7-17, besök det du med!
Det är en dröm sedan länge som går i uppfyllelse för dem. Det är jättefint och inbjudande och jag blev sååå avundsjuk när jag såg det. Det var spännande att höra hur mycket allt kostar egentligen och hur mycket små detaljer gör både på pris och upplevelse. På ena väggen var också en jättefin bild avbildad, med fina husgeråd och härliga bakverk.
Lycka till!

Så missade jag en sak när jag skrev om Företagarna tidigare, här är en låt som Företagarna Malmö gjort. Informativ och kul, lyssna själv här via Youtube! ”Bara en sån sak”.

 

Det här inlägget postades i Allmänt, Företagande. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *