Lööfs tal i Almedalen

I fredags var det centerledaren Annie Lööfs tur att hålla tal i Almedalen. Lyssna själv här!
Hon visade verkligen vilja att ta tag i regeringsarbetet med nya friska tag. Hon bjuder in övriga alliansens partiledare till sig, precis som Maud Olofsson gjorde 2004. Då ska de arbeta fram strategier för en förnyad Allians 2.0. Lycka till!

Annie Lööf berättade att det var hennes 10:e Almedalsvecka, men givetvis den första som partiledare. Med andra ord är hon en erfaren politiker. Hon ser de långsiktiga överenskommelserna som viktiga och ser de gärna redan under mandatperioden då det är viktigt att komma framåt med många frågor redan före nästa val.

Hon vill se mer glöd i samarbetet med Alliansen och tycker att småpartierna mer tydligt måste visa vad de vill och att givetvis få utrymme att göra det.
Centern vill precis som Folkpartiet och Kristdemokraterna se större flexibilitet på arbetsmarknaden med hjälp av förnyade reformer och ser att lägre ingångslöner är ett sätt för de som står utanför att komma in. Därmed inte sagt att löner sänks för alla, för det har aldrig varit tanken. Här kan du lyssna till ett radioinslag om just jobbpolitiken i Centerns tappning.

Jag ser fram emot en fortsättning på detta och önskar som sagt Alliansen lycka till med att arbeta framåt och med att rätta till vissa saker!
Och Annie – jag gillade din klänning redan första sekunden jag såg den 🙂 Under fredagen var det inslag på inslag med Annie både i radio och tv, toppen att få så mycket uppmärksamhet som det innebär med Almedalen.

 

Det här inlägget postades i Företagande, Politik. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *