Löfvens tal i Almedalen

Igår lördag var det Socialdemokraternas Stefan Löfvens dag i Almedalen. Du kan lyssna på talet här.

”Vi får aldrig aldrig tappa bort kampen mot arbetslösheten” sa han.
Det är en bra vision. Men varför sa han inte rakt ut hur man ska göra det?
Hur ska jobben skapas? Och, det här med utbildning, javisst det är jättebra, men de som är där nu, i arbetslöshet, de kan ju inte utbildas på momangen, samt, alla är väl ändå inte läshuvuden? Kan man tvinga någon att läsa och läsa när man inget hellre vill än att arbeta med sina händer och vara kreativ i sin handling och inte bara få arbeta med hjälp av gymnasie- eller högskole poäng? Sommarskola, nej en obligatorisk sådan tror jag inte på. Hjälpen ska barnen få i skolan under terminens gång.
Forskning och innovationer i all ära men det kommer alltid att finnas arbeten som inte kräver den sortens utbildning som Löfven talar om. De arbetena tycker jag inte uppmärksammas som de ska. Och när han talar om ”krogmoms” blir jag arg. Välkommen ut i verkligheten Stefan Löfven, för du har inte insett vidden av denna åtgärd utan bara klagar på den. Besök restauranger och värdshus ute i landet och få en verklighetsbild av hur det är i denna bransch som du, m fl, alltid slår ner på så fort ni kommer åt. Varför, jo för att ni inte vet hur det är….

Sen en sak till att inse, det finns stora företag och det finns små, det kan inte vara riktigt samma spelregler för så vitt skilda företag som för merparten av IF Metalls medlemmar som Löfven är van att arbeta med. Och, vad är det som säger att bara för att en ingångslön är lägre, varför ska det påverka en lön för en person som arbetat i företaget i 10-15 år, förklara det??
Annars är säkert Stefan Löfven en bra person för Socialdemokraterna, så lycka till med arbetet!

Idag söndag, är det Kristdemokraternas dag och Göran Hägglund ska tala, men, jag får lyssna på och analysera det senare.

Det här inlägget postades i Företagande, Politik. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *