Ensamstående pappa

Jag kan visst inte släppa den här tanken, rätten till föräldrar.

Här en debattartikel i Sv D, Brännpunkt, som handlar om argumenten om rätten till assisterad befruktning av ensamstående mammor eller inte. ”Barn är ingen rättighet” är rubriken. Det är Thomas Idergard, (samhällsdebattör, engagerad i frågor som rör välfärd och entreprenörskap, har varit knuten till tankesmedjan Timbro), som skriver den.

Tänkvärda inlägg. Det är sakfrågan om barnets rätt till sin pappa det handlar om, jag vet, men jag kan inte låta bli att få in andra infallsvinklar i det hela i alla fall.
Det här är diskriminering av män, man vill göra det helt ok för en kvinna att bli ensamstående mamma, men mannen då, då måste han få samma rättighet eller? Men, där håller de flesta med om att ”men det går ju inte”, nej, men inte i kvinnans fall heller egentligen. Just att bära barnet kan hon, men, hon måste ju ändå ha hjälp att få till befruktningen. Ja det här kan man diskutera utifrån olika synvinklar som sagt.

Titta här på debatten från SVT:s program Debatt från i torsdags kväll. Jag tycker att det blev en bra debatt och den fick fram flera viktiga påpekanden. (del 7 av18) Programmet börjar med just den debatten, så kika!

Nehepp, söndag och soligt väder, kanske dags för en promenad i den fina vårsolen!
Ha en skön söndag! Och du, imorgon börjar en ny vecka, med nya utmaningar!
Kram till alla som vill ha en 🙂

 

Det här inlägget postades i Allmänt, Politik. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *