Det går framåt

Nu har jag jobbat 7 dagar på nya jobbet.
Oj vad mycket nytt det blir. Och en hel hög med nya människor att träffa varje dag och en massa saker att lära.
Idag hade vi en träff om kommunens säkerhetsarbete och imorgon ska vi bland annat få en kurs i bemötande i kniviga situationer.

Jobbet innebär alltså att ge information till de som ringer och det finns flera datasystem att leta information i. Jag finns i gruppen ”BUA” som svarar på frågor om barn och utbildning t ex.
För ett antal år sedan skulle den som svarade i kommunen kunna svara på alla frågor som nu är uppdelade på flera enheter. Och tack för det säger jag, det är ju en massa att hålla reda på, men systemen är bra och man kan ganska enkelt hitta information om man bara söker på rätt ord förstås.

Eftersom vi också fungerar som en växel så bygger vårt arbete på att alla medarbetare i kommunen lägger in aktuell information om sig själva i telefonsystemet.  Både när det gäller frånvaro vid möten eller raster och semestertider osv.
Sen finns ett underlag till däri systemet där det står vad personen sysslar med för ärenden. Likaså om  någon ska byta arbetsuppgifter helt eller sluta, då är det bra att detta blir uppdaterat omgående.
Vi vill göra ett bra jobb och då hänger det som sagt på alla medarbetarna också.

Ja, det är lite av vad jag sysslar med på dagarna och jag kan ju inte låta bli att undra och fråga om vi inte kan underlätta saker. Men, jag har förstått att det inte går att göra i en handvändning. Stora saker och stora system är det.

Efter lite frisk luft-intag i skogen efter att jag kom hem ikväll blir det avslutning med film.
Jag erkänner, det är skönt att inte behöva ta itu med exempelvis fakturering när jag kommer hem.

God kväll på er alla!
Kram

Jag avslutar med några bilder på de blivande luktärterna för året.

luktärtor 160612luktärtor 160621

Det här inlägget postades i Allmänt. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *