Debatt, tv från Almedalen

Måndagens Debatt program var direktsänt från Almedalen. Anders Borg (M) och Tommy Waidelich (S) deltog i en debatt.
Lyssna också på Björn Ranelid och Patrik Sjöberg ! Lysande inlägg, bl a, ”Det finns inga fattiga barn i Sverige bara fattiga föräldrar”. ”Ej släcka drömmar och visioner hos barnen”. ”Ta bort gränser mellan intellektuell och teoretisk begåvning”. ”Mat för dagen är viktigare framför materiella ting”.
Rädda barnen har gjort en undersökning om -barnfattigdom-, men när personen därifrån började tala om att barnen inte kunde få välja vilket märke dem ska ha på skor eller snowracer osv då undrade Patrik Sjöberg hur man egentligen definierar fattigdom. För honom handlar det om att ha mat för dagen och det håller jag med om. Självklart behöver barn (och alla) hela kläder, samt t ex glasögon om man behöver det osv osv, men, att det ska vara dyra märkesgrejer och resor till fjärran länder osv kan väl ändå inte räknas in i detta ??

Se programmet här. 

Läs även denna kommentar från Svenskt Näringsliv om att ”Fattigdom  bekämpas inte med högre startlöner”.

Likadant funderar jag över ungdomarna som deltagit i LO:s undersökning om huruvida dem kan leva på sin lön, har svarat på frågorna och hur frågorna är ställda.
Undrar hur mycket man räknar med att man ska ha över efter att hyra, mat och nödvändiga räkningar är betalda. Hur mycket är rimligt att ha kvar till nöjen och kläder t ex ? Men, jag har skickat iväg en fråga till LO för jag skulle gärna vilja veta hur frågorna är ställda. Artikel i NA om detta.

Även igår kväll sände man Debatt direkt från Almedalen och då medverkade bl a Gudrun Schyman (FI) och Fredrick Federley (C).
Onsdagens program. Spännande inlägg även då ! 
Kvällens direktsända program får jag se imorgon.

Men nu är det visst sängdags igen… Natti !

Det här inlägget postades i Politik. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *