Arbetsmiljöverket

Igår hade vi besök av ArbetsmiljöverketHeléns Glutenfria.
De gör besök och ser hur företag arbetar med arbetsmiljön på arbetsplatsen. En del i det är att man har medarbetarsamtal minst en gång per år. Det var positivt eftersom jag har det.
Däremot har jag inte kommit igång med någon checklista över punkter vi ska gå igenom, där man kontrollerar maskiner, arbetsmiljö osv.
På något sätt blir det så att man krånglar till saker och tror att det är värre än det är. När vi gick igenom den digra högen med information som jag också fått från Livsmedelsarbetareförbundets fackliga representant så kändes det lättare. Det behöver inte vara ”så blodigt” ändå.
Arbetsmiljö innefattar också hur arbetstagare mår psykiskt. Ibland kan jag tycka att för mycket läggs över på arbetsgivare i det hänseendet eftersom människor också har ett eget ansvar för sitt liv i stort och att saker inte alltid handlar om hur man har det på jobbet. Bland annat påverkar familje- och hemmaförhållanden hur en person mår. Självklart har jag som chef ett ansvar och bör ha en förmåga att så att säga leda rätt. 

Damen som gjorde besöket hade varit miljöinspektör i 17 år innan hon gick över till att vara inspektör på Arbetsmiljöverket. Jag tyckte att vi hade en bra diskussion och sådana här besök behöver inte kännas som betungande utan istället som något positivt!

Idag tillbringar jag förmiddagen hemma med bokföring och eftermiddagen ska vikas till HACCP och egenkontrollarbete på företaget.

Ha en bra dag!

Det här inlägget postades i Allmänt, Företagande. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *