Momsdebatten

Under veckan som gick har momsdebatten varit på tapeten många gånger.
Det skrivs och intervjuas friskt om vad resultatet blivit redan nu, efter bara två veckor. Ge det en chans säger jag innan några resultat alls kan visas. Jag har skrivit om ämnet här på sidan ett flertal gånger jag med.

Det skrivs verklighetsberättelser på Mats Erikssons Momsblogg.
Jeanette Bohman, Skivarps Gästgivaregård, som tillsammans med Mats Eriksson har drivit på för att få igenom momssänkningen skriver också i tidningen Restauratören om sin syn på detta.
Jag får helt klart anledning att återkomma till detta ämne även framöver.

I kvällens Agenda debatterades privata eller kommunala vårdboenden för våra äldre. Jag säger som vad gäller för skolan, det är helt ok att ta ut vinst i ett företag bara allt fungerar som det ska, de äldre har det bra och det finns tillräckligt med och utbildad personal samt inom skolan, att elevernas resultat är bra och att det finns lärare och annan skolpersonal som kan sköta sina arbetsuppgifter på ett tillfredsställande sätt.
Kontrollen av olika verksamheter måste kanske bli bättre för att det ska fungera väl? Självklart ska samma regelverk gälla för kommunala respektive privata alternativ.

Annars har min vecka inneburit en del jobbiga och knöliga beslut. Men man lär så länge man lever. Man måste erkänna för sig själv när saker inte blir som man tänkt och dessutom kunna säga det till personer det berör. Det frestar på men känns ändå bra.
Ny börjar en ny vecka med nya utmaningar!
Ha det gott alla!

Det här inlägget postades i Företagande, Politik. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *