Partiledardebatt och radioutfrågning

I onsdags var det årets första partiledardebatt. Jag kunde såklart inte lyssna på allt även om jag skulle velat. En gång var jag på plats, spännande, speciellt när det är ämnen som berör mig förstås.
Här kan du lyssna på debatten, det går att ”spola” i sändningen för att höra just den person du vill höra!
Eller via denna länk, där man kan klicka på den partiledare man vill lyssna till.

Jag lyssnade till Jan Björklund när han talade om skolan och lägre ingångslöner.
Vad gäller skolan så är det i mitt tycke jättebra att man gjort om gymnasieskolan så att inte alla måste läsa in behörighet till fortsatta studier. Alla är inte stöpta i samma form och orkar helt enkelt inte med ”pluggämnena” och ska därför inte heller tvingas läsa dem.
Jag vet att eleverna kan välja till (delvis utöka) ämnen i sitt program för att få behörigheten och för dem elever som vill det så bör det fungera, men jag vet också att det inte alltid är praktiskt möjligt, vilket såklart är synd. Men detta genomfördes ju med tanke på att fler ska klara gymnasieutbildningen och alltså lättare kunna få ett arbete med en godkänd utbilning.
Jan Björklund är som jag också inne på att personer med mindre utbildning och erfarenhet ska kunna komma in på arbetsmarknaden genom sänkta ingångslöner. Som han säger, fler borde delta i debatten om det, så att det till slut kan bli en förändring i attityder till lägre lön i början på en arbetskarriär.

Igår fick Annie Lööf chansen att i P1 berätta om Centerns partiprogram och visioner. Jag gillar henne och önskar lycka till, speciellt vad gäller företagsfrågor. Även C tycker att ingångslönerna bör ses över vilket är positivt. Lyssna till henne här!

Det här inlägget postades i Allmänt, Företagande, Politik, Skola. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *