Ambassadörsträff och omställning

Då var det lördag igen. Idag ska jag i alla fall vara på hemmaplan. I torsdags däremot var jag i Stockholm igen. Då var det träff för regeringens 880 ambassadörer för kvinnors företagande.

Alla var inte där men väldigt många ! Trevligt ! Det blev en innehållsrik dag med besök från bl a USA, Storbritannien, Island och Norge. Vi fick höra om villkor och förutsättningar för företagande i andra länder av ambassadörer för kvinnors företagande i resp land. På förmiddagen hölls programmet på engelska vilket jag tyckte var jobbigt eftersom jag inte hängde med så bra hela tiden.

På eftermiddagen däremot blev det lättare att hänga med. Jag lyssnade bl a till Julia Rosqvist som pratade om ”Går budskapet eller mottagaren hem”. Det blev en rolig men alltför kort stund tillsammans där vi också fick göra praktiska övningar vilket ledde till gapskratt. Försök t ex att förklara ordet fluffig, utan att använda händerna. Tänk vad kroppsspråk och händer talar !

http://www.juliaco.se/ Julia var kanon på att få med oss åhörare, besök hennes sida !

Senare på eftermiddagen fick vi lyssna till Maud Olofsson som gladdes åt att vi var så många på plats. Också Chaterina Ronsten, Betydelsefulla möten, presenterade sina projekt med alla böcker om möten. Nu är det dags för ambassadörerna att berätta. Dessutom håller hon på att sammanställa politikers berättelser.

Sist men absolut inte minst fick vi höra ”Rallyprinsessan” Annie Seel berätta om sina strapatser i Dakar rallyt. Hon är enorm. Det hela går ut på att vi måste våga för att vinna, det gäller ju i allt vare sig man åker cross, lagar mat, jobbar på kontor eller vad det nu än är ! Ge inte upp alltså !

http://annieseel.com/

Och det passar in för mig just nu. När ett spännande projekt höll på att lösa sig… alldeles för bra har det kännts, så gick det i kras. Då är det bara att tänka nytt och det kommer säkert att bli bra, bara inte i den omfattning jag hade tänkt mig. Så, vid motgångar, tänk nytt ! Det har jag fått göra ett antal gånger och det brukar fungera till slut på ett eller annat sätt 😕 🙂

Ha nu en skön helg !

Det här inlägget postades i Allmänt. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *