6 timmars arbetsdag ?

Befinner mig just nu på jobbet med Linnea. Jag var tvungen att åka hit och ta fram köttfärs och skinka inför morgondagens produktion. Annars har vi varvat ner ordentligt den här helgen. Behövligt p g a sjukdom som varit och som håller på. Idag är i alla fall foten bättre, igår var den svullen, hm. Hoppas att det är borta nu.

Igår blev det klart att Vänsterpartiet ska fortsätta kämpa för 6-timmars arbetsdag, med bibehållen lön. Men hur i all världen ska det skapa nya arbetstillfällen ? för är det inte det de måste tänka på i dessa valtider ?

Jag kan tänka mig att införa 6-timmars dag, men självklart mot att lönen för en och samma person sänks, dvs tim kostnaden får inte gå upp för företaget. Möjligen något… för i min värld tror jag att man tjänar på att jobba mindre och få mer fritid att ägna åt hem och familj och att man på så sätt blir piggare på både jobbet och hemma och på så sätt troligen mer effektiv 🙂 Men, ekonomin måste gå runt hemmavid för alla också. Kanske man uppskattar tiden hemma men då mot ändrade livsstilsvanor ?

Läser även om att HRF vill sätta stopp för extra anställningar inom restaurangbranschen och om bloggning i ämnet samt om matmomsen. Läs du med ! http://momsbloggen.se/?p=175#comments http://momsbloggen.se/

Extraanställningar handlar det egentligen om i alla branscher. Man behöver kunna ”ringa in” personer när den ordinarie personalen blir sjuk eller är hemma för vård av barn t ex. Man kan ju inte ha en extra personal anställd bara för att täcka upp. Det känns som om fackliga företrädare inte riktigt lever i verkligheten.

Vi hade förresten besök av Livs representant här i veckan eftersom bageri avtalet är klart och till att börja med ger ett litet påslag per timme från och med 1/6. Jag sa att jag får lägga ut lika på alla eftersom lönerna redan är så pass höga för oss att jag ej kan ge någon extra eftersom jag också måste lägga på detta samtidigt. Det vore lättare om ingångslönerna var lägre så att man kan börja lägre och sedan jobba sig upp när man visat framfötterna som nyanställd.

Sådant här kan diskuteras mycket. Livs representanten menade att ungdomar också måste ha råd att flytta hemifrån, att vi ska tänka på bostäder också, att bostadspolitiken som förs inte är rimlig. Det kan jag inte uttala mig om, det jag tänker på är hur jag ska få ihop mitt företag så att vi alla får en rimlig lön.

Nog för nu, nu ska Linnea och jag åka på kalas.

Ha en fortsatt bra söndag !

Det här inlägget postades i Politik. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *