FöretagarFörbundets årsstämma

I lördags var jag i Stockholm på FöretagarFörbundets årsstämma. Det var jag även förra året, det är intressant att vara med. I år närvarade näringsminister Maud Olofsson och höll ett anförande. Hon talade bl a om sänkt arbetsgivaravgift, lägre ingångslöner samt om att det är viktigt med entreprenörskap i skolan. Det gillade jag givetvis.

Sedan blev det panelsamtal med tre företagare, bl a med Mats Eriksson, ME Catering som testade Maud ang två likadana desserter han hade med sig. Han undrade vad det var för skillnad på dem. Det var tidigare inte någon politiker han testat det på som kommit med rätt svar. Men det gjorde givetvis Maud eftersom hon är inne på att sänka restaurangmomsen till 12% precis som på livsmedel i övrigt. Det jublar jag också över ! Tänk vilken förenkling när man ska starta café !

Dvs, när man beställer mat på en restaurang, café osv och sitter kvar och äter betalar man 25% i moms men när man köper med sig maten hem så betalar man plötsligt 12%. Detta ville Mats belysa med sitt test. Samt att köper man en catering tjänst samtidigt som maten så blir det även då 25% moms dvs 13% dyrare. Skulle man sänka denna moms skulle säkerligen en del svartjobb försvinna.

Skriv på här vetja !

http://namninsamling.se/index.php?sida=2&nid=4328

http://momsbloggen.se/

Nu ska jag göra nästa jobb 🙂 det är dansresa på gång den 22 maj !

Det här inlägget postades i Politik. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *