Yngre och äldre företagare

Då är jag åter hemma igen efter ett dygn laddat med energi och vilja. Viljan att lyfta fram företagande och personer med visioner var glasklar.
Det handlar om Svenskt Näringslivs Framtidsmöte som hölls på Stockholmsmässan under måndagen och tisdagen.
Tanken med mötet var att peppa alla företagare/vd och andra ute i företagen att ge sin bild av vardagen och dess begivenheter och ibland krångliga situationer.
Vi var fem personer som före mötet utsetts till ”Digitalister”. Vi skulle ge exempel på hur man kan arbeta med t ex Facebook i sin vardag för att påverka politiker och allmänhet om hur vi har det. Det var med det uppdraget jag gick upp på scenen…. Jag trodde att jag skulle få säga några få ord om mig och mitt företag men det blev helt enkelt en reklamstund, ojoj, det blev omtumlande kan jag lova! Tusen tack Peter Settman för frågorna du ställde!!
De andra digitalisterna är Johan Tallenti, Silentium, Heléne Stålbom, Stålboms konditori, Jeanette Bohman, Skivarps Gästgivaregård och Johan Bollman, Bollman Invest AB. Tanken är att vi alltså ska bli många fler som säger vår mening och tipsar politiker om förändringar.
Ett annat ämne som lyftes var hur skola och näringsliv ska bli bättre på att samverka, just för att ungdomar ska bli förberedda för yrkeslivet.
Flera andra personer och dess företag lyftes fram som exempel på glödande energi, bl a Karima Tice, Aman Care och Leila Parsa, Nannybelle.

Vi fick också lyssna till näringsminister Annie Lööf, och partiledare Stefan Löfven. Att Annie Lööf vill förenkla för oss företagare är tydligt men hur Stefan Löfven ska förverkliga visionen han har för Sverige fick vi inga tips om, bara att företagare är värda att lyssna till. Fortsättning följer…

Vi (1000 företagare) var också med och invigde UF-mässan, ungt företagande. Vilket tryck, vilken stämning! Frukosten på tisdagen intogs tillsammans med de unga företagarna och vi fick tillfälle att ta del av deras företagsidéer i s k speeddatingpass. Mycket spännande, lycka till alla, vår framtid!

Middagskvällen gick ju inte heller av för hackor. Det blev musikunderhållning och vi fick själva delta med sånginsatser även i år 🙂 Artister var Sonja Aldén och Samuel Ljungblad.

Avslutar med några bilder. (några suddiga men ändå 🙂

Det här inlägget postades i Allmänt, Företagande, Politik. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *