Utan ägg, mjölk och gluten

Ny vecka och nya möjligheter, ja så brukar jag skriva 🙂  Och så är det ju, eller hur?!
Idag testade vi att göra vår äpplemoslimpa utan mjölk och ägg också. Den blev jättefin, roligt 🙂 Det är riktigt bra när produkterna kan vara utan dessa allergener, dvs den blir nu glutenfri och bakad utan mjölk och utan ägg.

En sak jag förundras över är när jag hör personer säga att de inte tål vetestärkelse fastän de först sagt att de är glutenintoleranta. Jag vet att det finns personer som inte tål stärkelsen ens från vetet. Men då är de allergiska mot vete, inte glutenintoleranta. Jag förstår ju att detta kan skapa förvirring speciellt hos personal som arbeter med mat dagligdags och ej är insatta i just det problemet.
Men, om man nu inte tål en speciell ingrediens, vågar man då stoppa i sig en sammansatt produkt utan att veta vad den är tillverkad av?
Det här med glutenfritt t ex, det finns alltså glutenfritt som är tillverkat på vetestärkelse och det finns glutenfritt som är tillverkat av ris- majs och/eller potatismjöl, men, då är det naturligt glutenfritt. Jag känner att vi som är intoleranta eller allergiska faktiskt måste ha ett eget ansvar också att verkligen ta reda på vad produkter innehåller. Men självklart måste personen som står bakom disken kunna svara på det och om den inte kan det så måste det finnas en beskrivning om produkten tillgänglig.
Läs mer på Celiakiförbundets hemsida om du vill veta mer om olika intoleranser och allergier.

Så åter igen några ord om det här med momssänkningen. I lördags kväll blev det ytterligare diskussion om det på facebook. Men för att förstå ett sammanhang och kunna yttra sig om en sak är bra eller dålig måste man väl ändå sätta sig in i hur det såg ut innan ändringen kom till stånd? Så tänker tydligen inte alla, jag blir förundrad över det??

Hur som helst, i lördags skulle Mats Eriksson kommit på besök, men tiden rann iväg så det blev inget besök just då. Men lustigt nog så blev det köp av cykel till Linnea via en annons i Nerikes Allehanda istället. Så lägligt allt blir ibland, lustigt 🙂
Och det blev en nöjd tjej som fick en lite för tidig 9-årspresent istället, så, det var ju bra att det blev som det blev.
Mats, välkommen en annan dag istället!!

Det här inlägget postades i Allmänt, Företagande, Glutenfritt, Politik. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *