Semesterjobbminne

Jag är glad att jag lyssnade på en av mina medarbetare för ett antal år sedan när hon tyckte att vi skulle turas om att ha semester istället för att semesterstänga bageriet. Annars var det liksom hårdkörning före och efter stängningen. Och ändå, för mig, kontorsjobb under semesterperioden i alla fall. I år har det rullat på bra med beställningar hela tiden och det känns jätteskönt att vi är på plats.

Ett minne inför 2003 års semester lyder såhär:
Veckan före stängningen ringde vår speditör och sa att deras bil med våra pallar med varor hade kört i diket. Där stod jag alldeles själv den veckan och höggravid dessutom och såg fram emot semester i två veckor innan vi skulle få vår dotter. Det fanns inte en chans att jag kunde få ihop det som gick förlorat på bilen. Med den ena medarbetaren utomlands och med den andra som precis hade börjat sin anställning hos oss så fick butikerna helt enkelt ett lite mindre sortiment under några veckor innan allt flöt på normalt igen.
Så kan det gå i ett litet företag, när det inte finns reserver och resurser att ta av. Som tur var så tappade vi inte kunder på grund av avbrottet.
Nu stänger vi alltså inte på sommaren utan turas om att vara lediga, mycket bra beslut 🙂

Såhär i sommartider så går ju programmet sommar i radions P1. Här kommer en länk så kan du lyssna på alla sommarpratarna i efterhand!
I tisdags hörde jag landsbygdsminister Eskil Erlandssons program. Det var spännande att höra om hans familj och deras gård i Småland och arbetet där och om hans arbete inom politiken och hur han träffade kärleken… på jobbet 🙂 Grattis till sonen!

Från det ena till det andra, idag spelade vår son Jesper in för tävling på Strängnäs Golfklubb och imorgon och på lördag spelar han tävling, så får vi se om han får spela på söndag också. Mamma håller såklart tummarna, lycka till!!

Det här inlägget postades i Allmänt, Företagande. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *