Styrelsemöte på båt

Styrelsemöte på en Ålandsbåt. Javisst, jag har också tyckt att det låtit dumt och tänkt att ”jaha och hur mycket möte blir det av det då?” Oavsett vad man har för bild av en Ålandskryss så blir det ju vad man gör den till när man väl är där.

Nu vet jag, det är mycket bra att åka iväg på det sättet och hålla möten, speciellt när man inte känner varandra  innan. För att kunna göra ett bra jobb tillsammans (om det så är arbetskamrater, företagsstyrelseledamöter, fackliga representanter osv) så behöver man lära känna varandra. Många frågor lyfts under tiden i pauserna på resor, vid middag, lunch osv som också är viktiga i arbetet framåt. I vardagens styrelsemöten under tidspress hinns inte alltid allt med.
Vi var sex personer från styrelsen för Företagarna i Örebro, Julia, Elin, Sofia, Jonas, Damir och jag.
Vi hade också med oss en tjej från regionkontoret i Västerås och det var toppen att få bolla tankar med henne också. Tack Ulrika för att du var med oss!
Nu har jag ett bättre svar att ge när andra företagare frågar varför jag är med i Företagarna, att påverka genom opinionsbildning och att nätverka. Sen finns det en rad erbjudanden också, t ex rabatt på företagsförsäkringar, bilrabatter, juridisk rådgivning, event och tillställningar för att träffas och nätverka.

Så en annan sak, ikväll sändes ett intressant Agenda program. Urban Bäckström från Svenskt Näringsliv talade om näringslivsklimatet i landet och om regeringens arbete om att bekämpa t ex arbetslösheten. Han tydliggjorde bl a att företagen ser till mer än bara arbetsgivaravgiften vid nyanställning.
Så var det debatt om integrationspolitiken mellan Erik Ullenhag (fp) och Ylva Johansson (s). Se programmet via denna länk. Klicka på Alla säsongens Agenda till vänster, programmet ligger inte där i skrivande stund men kommer.

Det här inlägget postades i Allmänt, Företagande, Politik. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *