Skolan och läraren

Folkpartiet har synts mycket i debatten på slutet. Mycket har handlat om skolans värld. T ex tycker Jan Björklund att ”föräldrar till stökiga elever” ska vara med i skolan.

Det tycker jag är en bra tanke. Det är ändå vi föräldrar som fostrar barnen och när de börjar skolan ska de väl ändå veta hur man bör uppföra sig mot lärare och andra vuxna. Jag tycker inte att det ska bero på hur läraren som eleverna har är. Visst finns det lärare som egentligen inte passar som lärare men det finns andra i andra yrkeskategorier som inte hamnat rätt heller. Självklart är det lättare för en person med mer pondus och auktoritet att få elever att skärpa till sig, men som sagt, eleverna bör ändå veta hur man uppför sig. I vissa fall kan såklart inte föräldrarna vara med och då måste det lösas på annat sätt, men, att föräldrar och eleverna själva ska ta ett större ansvar tycker jag är bra.

Läs mer, eller se på klippet med Jan Björklund där han förklarar hur han menar. Det räcker inte med att se en rubrik i en tidning eller ett nyhetsinslag för att förstå hela anledningen till uttalandet.

http://www.folkpartiet.se/

Nu är det bara fem veckor kvar till valet. I dag presenterades ännu en mätning och det är övervikt för Alliansen. Men, det avgörs först på valdagen.

http://www.erixon.com/pm/opinionsmatningar2010.htm

Jag har inte bestämt mig, har Du ?

Det här inlägget postades i Politik. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *