Ska inte kosta mer

Nu har jag läst en artikel om hur olika skolor arbetar. Det handlar om hur Nossebro skola nått så bra resultat även fastän det inte kostat mer. Det är jättebra. Varför gör inte alla skolor såhär kan man ju undra?
Här är specialpedagogen (pedagogerna) på skolan med mer i klassrummen och hjälper elever med extra behov på plats, så att inte någon elev ska behöva tas ur klassen.
Läs artikeln här. Skulle detta gå att genomföra på alla skolor? Det verkar väldigt bra i så fall och jag frågar mig varför det inte görs redan nu? Eller är det så att det inte finns tillräckligt med personal för att arbeta på det sättet? Eller är det styrningen det är fel på?

Men så måste man väl ändå ha i åtanke att det kanske inte passar alla elever att vara kvar i klassrummet för att klara av arbetet. Jag tror säkert att det passar för en del men inte för alla. Jag kan inte mycket om olika diagnoser men när jag läser om t ex ADHD i denna text så är det inte alldeles enkelt att vara kvar i den vanliga klassen, i alla fall inte till att börja med. Jag hoppas som sagt att man tänker på det.
Läs gärna mer här: ADHD

 

Det här inlägget postades i Allmänt, Politik, Skola. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *