Radioprogram

Det blev visst ändrade planer idag. Jag fick åka in till jobbet och torka golven som inte hanns med på fredagkvällen.

Under tiden hade jag radion på. Först P4 där det var Barnaministeriet Dokumentär. Dagens program handlade om barnkalas och den industri det har blivit av det. Ex kalas på Mc Donalds, bowling, Lek och buslandet osv.

De intervjuade både barn och vuxna som var på olika kalas. En mamma sa att hon undrade varför inte alla svarat på inbjudan och funderade på om alla kanske inte ens vill skicka sina barn på ett sådant kalas eftersom de kanske inte har möjlighet att bjuda tillbaka på samma sätt. Och det är verkligen en tanke att ta till sig tycker jag. Alla har inte samma förutsättningar. Sen undrar jag om barnen uppskattar det på det sätt man hoppas eller om det blir så att man på något sätt vill överträffa varandra sen (kan gälla föräldrarna också tyvärr) Självklart förändras önskemålen med åldern också.

Det känns bra att vi kan vara hemma i trädgården och ha kalas på sommaren med Linnea. Men alla har ju inte den förutsättningen heller. Jag vet att vi hyrde en lokal när vi hade kalas för sonen för många år sedan, där han och hans pappa bor, det var jättebra. Vi ordnade lekar och fika, mer behöver det inte vara. Men sen vet jag att vi var på bowlingkalas med honom några gånger, visst det är jättekul, men just kalas, måste det vara så avancerat egentligen ??

Nästa program handlade bl a om män som handarbetar. En man som var lärare i slöjd hade fastnat för stickning under utbildningstiden. Han tyckte först inte om tanken på att behöva utbilda sig i syslöjd alls först. Hur som helst ville han helst inte sitta i det offentliga och sticka. ”Att sticka ses ej som manligt” menade han. Och, det är just det, visst är det sorgligt. Man ska väl kunna göra det man gillar utan att folk ska tycka och tänka en massa saker. Det mest ultimata borde vara att det är mänskligt att göra det man vill.

Här är en länk till programmet :

http://www.sr.se/sida/artikel.aspx?programid=3674&artikel=3234009

Nej men oj, klockan springer iväg, nu måste jag åka och hämta Linnea ! Tro om vi ska lägga pussel när vi kommer hem 😉

Må så gott i kylan ! Burr….

Det här inlägget postades i Allmänt. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *