Personalmöte med tolk

Idag har vi haft personalmöte med dövtolk. Vi har Malin på plats hos oss som är döv. Det blir mycket lättare att kunna prata med henne som vanligt så att säga. Det tar tid att skriva lappar hela tiden. Men, vi känner henne sedan tidigare när hon var hos oss och praktiserade när hon gick i skolan.  Så får vi givetvis lära oss en del teckenspråk under resans gång 🙂

Ikväll har jag sett klass 9A. Ja kära någon säger jag, hur kan det vara så att lärarna t ex lägger över saker på mentorn att kontakta föräldrar när elever inte dyker upp på lektionerna. Varje lärare borde väl ändå ha ansvar för sitt ämne. Gunilla, en av pedagogerna som medverkar, sa att det är absolut inget unikt för denna skola att lärarna inte är ”bra lärare” utan det gäller skolor i hela Sverige. Huga, inte bra.

Så kan jag hålla med en insändarskribent häromdagen, det är väl ändå inte alltid det är läraren som är orsak till att resultaten i skolan är låga.  Eleverna har givetvis ett ansvar själva och, ännu en betydande orsak i mitt synsätt är givetvis vi föräldrar.
Självklart måste även vi engagera oss i våra barns skolgång och vara med på samtal osv för att förvissa oss om att barnen utvecklas. Det var väl verkligen dags att föräldrarna blev inbjudna och fick höra hur deras barn låg till i matten som det mest gällde i detta program.
Det handlade också om att lärarlaget inte samarbetade på det sätt som pedagogerna önskade, så tokigt och inte alls bra för eleverna.

Nej, nu ska jag koppla av för ikväll ! Sov gott !

Det här inlägget postades i Allmänt. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *