Matsvinn

Härom veckan var jag och levererade varor till ett större kongress- och konferenscenter i Örebro. Vi talade då om allt svinn som blir på mat som tillagas och bereds. Det är hur tokigt som helst att inte det kan tas tillvara av t ex organisationer eller bli djurfoder eller så istället för att bara slängas. Vilket onödigt svinn. Det är som i butikers bagerier t ex, likadant där, det bara slängs. Helt otroligt klimatosmart och slösaktigt.

Vad kan man då göra åt det? Har vi konsumenter blivit så bortskämda? När event ordnas, beställs det på tok för mycket mat? Är det vi besökare som inte äter det som bjuds? Och specialkost, beställs det för mycket sådant för att arrangören ska vara på säkra sidan, eller frågas det inte efter om det är någon som behöver det? 
Det här är bara mina funderingar, hur tror du att det är?
Någonstans måste vi hjälpas åt för att det inte ska vara såhär, vi måste hushålla med resurserna, eller hur?

Från det ena till det andra, igår och idag har jag påsklov med min dotter. Vi har ordnat med påskkänsla här hemma och haft mysigt, bl a med fotoalbumskoll i soffan 🙂 

Det här inlägget postades i Allmänt. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *