Lurigt med barn ibland

I torsdags såg jag ett program på 4-an om barnuppfostran. Det var en familj med ett tvillingpar, två pojkar på tre år, som fick besök av en ”nanny” i tre dygn. länk till programmet.

Ja inte är det lätt alla gånger med nattning, mat och regler osv. Jag vet själv hur det kunde vara och visade man själv att man blev uppjagad, stressad, ledsen eller förtvivlad så kände ju barnen det. Man måste behålla lugnet och vara konsekvent med det man sagt. Men jag vet, det är lättare sagt än gjort.

Kanske man hade kunnat få mer hjälp med uppfostran från början kan jag känna ibland. Visst kunde ens egna föräldrar komma med tips och andra också, men jag tror att det är bra att någon utomstående tipsar också. Som Ewa Sundkvist skrev i sitt svar till mig angående föräldrastöd via Familjecentraler t ex, det tyckte jag lät mycket bra. Länk till regeringens hemsida.
För paret i tv-programmet hade det gått väldigt långt, alltså blivit fel, eftersom det var barnen som styrde allt i familjen och så ska det ju inte vara.
Jag tänker såhär också, att adoptera, då kontrolleras paret oerhört mycket, men att få barn annars, då behövs ingen utbildning/kontroll så att säga, men det är väl ändå barnen som verkligen behöver tas om hand på ett bra sätt för att axla det som komma ska så att säga. Att växa upp, att utbilda sig och sen få ett arbete.

Det blev en vardagsfundering till.

 

Det här inlägget postades i Allmänt. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *