Livsmedelsverket

Det blev ett bra möte med Livsmedelsverket idag. Min kontakt jag haft där under alla år, Ingrid Lindeberg, var med och fick äntligen se vår produktion ”live”. Så var det Tommy Karlsson och Per Gustavsson från verket, samt inspektör Petra Lindström från Miljökontoret i Örebro som var med.

Syftet var att som Tommy sa ”Vi behöver se verkligheten när vi ska skriva ny vägledning vad gäller Sär-när produktion, så att det inte bara blir synpunkter från ett skrivbord”. Arbetet ska vara klart till nyår. Deras nästa anhalt idag var Atria, Lithells i Sköllersta. Mycket bra initiativ av verket tycker jag.

Det man såg som ett stort problem är när t ex pizzerior marknadsför att man har glutenfria pizzor. Och det håller jag med om, även om botten dem köpt är glutenfri så är inte den färdiga pizzan glutenfri eftersom den bakats klar i en ICKE glutenfri miljö. Det gäller att den som handhar produkterna förstår vad som gäller, både på pizzerior, bagerier osv, och det gäller alla allergener. Sedan måste det vara upp till kunden att avgöra om man kan äta den aktuella produkten eller inte.

Från det ena till det andra ….. Klockan åtta är det dans i Brunnsparken som gäller några timmar 🙂

Det här inlägget postades i Glutenfritt. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *