Julpyssel och läkarbesök

I veckan var vi till läkaren med Linnea och följde upp akutbesöket den 29 oktober.
Det var en bra läkare som vi kunde prata bra med och som vi fick förtroende för, som så att säga tog oss på allvar. Vi fick veta att man kan ta ett prov till angående glutenintolerans som visar om det finns en speciell arvsmassa hos Linnea eller inte. Läs här om du vill veta lite mer.
Eftersom hennes pappa inte är glutenintolerant men jag, så är den risken 50%. Så, har hon den inte kan vi utesluta sjukdomen och har hon den så behöver det inte betyda sjukdom i alla fall. Då får vi vänta tills det eventuellt blir problem med magen igen och gå vidare med gastroskopi då.
Jag vet självklart att hon inte behöver vara glutenintolerant. Med tanke på att jag vet hur jag mådde när jag var barn, (ibland hade jag väldigt ont i magen men oftast var den bra, jag trodde att man skulle må så) vill jag göra det jag kan för att hon inte ska behöva vänta på ett sådant besked längre än nödvändigt. Jag fick vänta tills jag blev 26 innan jag fick diagnosen.
Vi får alltså avvakta ett provsvar till.

Idag har Linnea och jag haft julpyssel. Vi gjorde julgrupper 🙂
Sen har jag kokat mig en stor gryta ”tomtegröt” (vi sa alltid så hemma om risgrynsgröten), det är så skönt att ha och ta av under veckan. Så har jag ugnsbakat och griljerat en stor svensk skinka. Mums 🙂
Nu ska jag ladda inför en fullspäckad jobbvecka igen, med sena kvällar, men sedan tänkte jag faktiskt vara julledig i flera dagar! Ha en bra julvecka alla!

Det här inlägget postades i Allmänt, Glutenfritt. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *