Inspiration

I fredags morse var jag på frukostmöte med Svenskt Näringsliv. Vi hade förmånen att få lyssna till Tove Lifvendahl. Hon berättade om sin nya bok ”Från sagoland till framtidsland”, och det lät verkligen som en spännande och nyttig bok att fördjupa sig i! Den handlar bl a om hur svårt vi har att ta till oss ny kunskap som människor har fått genom att bosätta sig utomlands under några år av sitt liv och sedan återvänder till Sverige.
Den får jag läsa när jag får tid…. 😉

Ytterligare inspiration fick jag idag när jag hörde ett program med Ulf Elfving, ”Elfving möter”, denna dag mötte han Manuel Knight. Före detta elitsoldat i Special Forces, nu psykolog, uppvuxen i Atlanta, USA – numera trebarnsfar i Göteborg. Mycket spännande intervju och jag rekommenderar Dig att lyssna!

Dessutom läste jag ett reportage om Magalena Forsberg idag. Hon är föreläsare även hon, bl a för Företagarna. Två av hennes tips för att nå sina mål är:
– Nöj dig inte med visioner, sätt upp tydliga mål och delmål.
– Våga bryta mönster, om något inte fungerar, gör på ett annat sätt i stället.

På tal om föreläsningar och inspiration, så vill Svenskt Näringsliv att fler företagare ska ut i skolor och berätta om företagande. Det tycker jag är jättebra för jag tror att man som barn och ungdom sätter värde på senare i livet att ha fått höra personer berätta om sitt yrke och företagande.
Jag tycker att det är väldigt positivt att man som i min dotters skola bjuder in föräldrar att berätta om sitt yrke redan nu, när barnen bara går i 2:a klass. Jag har en allvarlig fundering att låta barnen komma till bageriet tillsammans med en förälder under några timmar någon eftermiddag eller helg och så skulle vi baka något och så skulle jag berätta om mitt arbete där.

Nu är det nog med bloggning för idag, för strax kommer mitt lilla hjärta hem till mig igen!
Imorgon börjar en ny spännande vecka! Ha det gott alla!

Det här inlägget postades i Allmänt, Företagande, Skola. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *