Framtidsmöte 2014

Då var årets Framtidsmöte i Stockholm slut igen. Tiden går ju alldeles för fort. Tack alla inblandade, toppen, och jag är lika inspirerad som alltid efter att ha träffat alla igen 🙂 Roligt också med nya bekantskaper, både företagare och politiker samt Svenskt Näringslivs medarbetare.
Igår hade vi ”rundabordsamtal” med en politiker. Jag hamnade med en moderat i år med, Katarina Brännström, riksdagsledamot. Synd att vi inte hann med ett samtal till, i så fall hade det varit spännande med en socialdemokrat tycker jag. Ämnen vi lyfte var bl a utbildning, att elever behöver få rätt vägledning till att välja utbildningar inom de yrken där jobben finns. Vår grupp pratade mycket LOV, då det visat sig att det inte tillämpas på samma sätt i landet t ex. Kika på en kort film här från mötet där politikerna berättar.

Vi fick också lyssna till Percy Barnevik som talade om hur viktigt det är med ett tydligt ledarskap och om hans välgörenhetsstifelse Hand in hand.
Att stå på scenen eller allmänt att tala inför en grupp människor är inte alltid så lätt, vi fick tips av Ledarstudions Lena Ahlström samt skådespelarna Sara Sommerfeld och Sophie Tolstoy Regen. Det var ett riktigt trevligt, roligt och uppskattat inslag.

Den 31 mars är det dags för ett regionalt Framtidsmöte i Örebro, då kommer chansen att träffa politiker igen. I och för sig har jag ju kontakt med ett antal olika politiker från olika partier redan, men det bästa är allt ett möte öga för öga då jag kan förklara mer och visa på problem och besvärligheter och självklart även bra saker med företagandet. Vi ska försöka påverka politikerna att fatta rätt och bra beslut så att det skapas fler jobb i Sverige. ”Ang vem som ska fixa jobben.” Jag hoppas att många företagare och politiker hörsammar de regionala mötena i hela landet.

Några bilder från de två dagarna i Stockholm (men jag får ingen ordning på dem…vill ju att det ska bli lite snyggt med) :

Konferencier Peter Settman, toppen!

Konferencier Peter Settman, toppen!

Lektion i vad man ska tänka på när man ska stå på scenen

Lektion i vad man ska tänka på när man ska stå på scenen

Jens Spendrup, Peter Settman, Anneli Sirsjö, Percy Barnevik

Jens Spendrup, Peter Settman, Anneli Sirsjö, Percy Barnevik

Peter Settman och jag

Peter Settman och jag

Jens Spendrup och jag

Jens Spendrup och jag

Det här inlägget postades i Allmänt, Företagande, Politik. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *