Avkoppling

Några timmar innan jag skulle åka till Brunnsparken igår kväll kom ett sms med en fråga om jag skulle dit. Det var sonen som undrade. I kursen idrott och  hälsa ingick en kväll med dans i parken, vilket jag tyckte var jättekul, medan han var måttligt förtjust. Hur som helst åkte han med mig dit.
Jag talade med lärarna om kursen och de sa att de flesta eleverna tyckte att det var roligt och verkligen försökte få till det. Kommentarerna från eleverna var överlag positiva efter några timmars ”virrvarr” på dansgolvet. ”Åh, de har med sig vattenflaskor och ser det här som träning” kommenterade några av ungdomarna. Javisst konstaterade lärarna och jag, det är som ett träningspass i löparspåret eller som ett pass på gymet, olika motionsformer helt enkelt. Man konstaterade också att dansband kan vara väldigt varierande musik och det tycker jag var bra att de fick veta.
Jag dansade med en av killarna av de ca 100 eleverna som hörsammat den obligatoriska dansen, roligt, han försökte verkligen. Sen fick en lärare visa sina kunskaper, roligt att veta vad Jesper fått lära sig. Sen tog jag såklart en svängom med honom också 🙂 Kul ! Sen var det svårt att få med sig fler från det sällskapet  😉
Jag önskar att jag kunde lära ut också men det tycker jag är svårt. Jag hänger liksom bara med och dansen är min ordentliga avkoppling från allt annat under några timmar.
Efter pausen blev det inte så många själar kvar på det stora dansgolvet. En för dem flesta, annorlunda upplevelse hade de fått, gymnasieungdomarna på idrottsprogrammet årskurs 3 på Virginska skolan i Örebro.
Jag fick hur som helst många mysiga danser under kvällen trots den glesa publikskaran och somnade med ett stort leende när jag kom hem till sängen.
Tack Casanovas för en kanonkväll, samt tack för alla danser såklart !!!

På tal om skola så var det föräldramöte med Linneas klass 2 i måndags. Jag tror att det var föräldrar till 20 barn av 22 där och i alla fall två hade både mamma och pappa på plats. Bra att så många kommer tyckte både jag och läraren.
Barnen hade skrivit brev till oss som vi skulle svara på. Just nu övar de sig i att skriva fina bokstäver och att börja med stor bokstav efter punkt.
Efter mötet kände jag dåligt samvete över läsningen och det måste vi  skärpa till oss med. Att läsa mer hemma alltså, vi föräldrar har såklart ett ansvar att hjälpa till i barnens framgångar i lärandet !

Nehepp då gäller det färd till jobbet då och nya tag 🙂
Ha det gott !

Det här inlägget postades i Dans, Skola. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *