Att säga nej

Ja vad gör man? Ska man sälja om kunden inte riktigt vill betala det det kostar, bara för att komma upp i volym? Självklart ska man inte ge sig utan förhandla vidare. Men, jag börjar allvarligt fundera på att byta riktning. Jag har andra projekt på gång så varför säga ja när man egentligen känner NEJ (självklart nej om inte ekonomin går ihop). Om jag säger ja igen så innebär det också mer kostnader för att kraven som ställs på företaget blir än större angående certifiering t ex.
Det är många stora beslut som ska fattas mest hela tiden.
Personalansvar t ex, det är inte alltid enkelt, bl a tjänstledighet för studier och nyanställning är knixigt.

Att lära sig säga nej och prioritera rätt gäller allt privat också. Att koncentrera sig på saker och göra klart innan man börjar på nästa, jo såklart att jag alltid vetat att jag ska göra det. Men ibland är det svårt att säga nej när jag vill så mycket hela tiden…
Men att göra det man känner att man mår bra av måste vara bra, men i måttliga mängder förstås. Dygnet har som bekant alltid 24 timmar.
Att prata med företagare och vänner är guld värt!!!! Att vrida och vända på saker och funderingar och få olika input här och där är toppen! Men när jag hinner med att skriva om saker jag tycker något om, mår jag allt som allra bäst i alla fall, det är väl min ventil på något sätt.
Nu blev det en kryptisk bloggning men jag ville ändå skriva, då har jag vridit på tankarna en gång till 😉

Ha en bra dag alla!

Det här inlägget postades i Allmänt, Företagande. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *