Att provocera

Jag blir så fundersam över händelser uti vårt avlånga land, ja i andra länder med såklart. Mordet i Göteborg t ex, hur kan det överhuvudtaget hända ? Hur kan någon överhuvudtaget komma på tanken att ha ihjäl någon ? Vi vet inte vad som är upprinnelsen till händelsen, men det ska ju inte behöva hända alls.

Ett annat exempel (av mindre allvarlig grad, men ändå), domen i Värnamo, där Roland Fasth döms att betala 3.000 kr i dagsböter för att ha gett en 12-årig pojke två örfilar i somras. Pojken och ett gäng andra ungdomar hade efter upprepade tillsägelser fortsatt att bete sig illa vid en golfbana i en park i Värnamo. Vid tillfället hade pojken cyklat på golfbanan trots påpekanden om att man inte får göra det. Om det hade varit som det borde skulle väl ändå ungdomarna slutat upp med sina dumheter så fort de blev tillsagda ?

Trots (eller med anledning av) att detta ärende lett till åtal så blev Roland nyligen stoppad av en yngling när han var ute och gick och blev erbjuden att ge vederbörande ett slag på kinden för att denne skulle kunna anmäla honom, men är det inte otroligt så säg ???

Se vidare på denna länk http://svtplay.se/v/1831065/smalandsnytt/orfilen_kostade_3000_-_dom_idag

Det är lätt att tycka till efter att ha hört något kort inslag på tv eller radio, jag vill gärna ta reda på mer om hela händelsen. Jag tänker bland annat på fallet för en tid sedan när en pappa i en familj som under längre tid blivit trakasserad av flera av traktens ynglingar tragiskt nog sköt mot några av dem. Jo, det slutade med att en av dem dog. Men vad jag menar, varför fick detta överhuvudtaget ske ? Alla visste om vad som pågick och ändå fick det fortsätta. Det är samma sak där, hör man bara att mannen skjutit ihjäl någon så är det självklart illa, men, om man tar reda på mer så förstår man också hur och varför det kunde hända.

Jag försvarar självklart inte att man skjuter eller slår barn och ungdomar (eller någan annan) men ibland måste man också sätta sig in i situationen. Den här tanken får jag fortsätta på en annan dag….

Nu ska vi snart fira in det nya året.

Så nu önskar jag alla ett GOTT SLUT PÅ 2009 o ETT GOTT NYTT 2010 ! 🙂

Det här inlägget postades i Allmänt. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *