Att anställa

Ja det blir inte alltid som man tänkt sig när man anställer. Därför är det bra att bara skriva avtal under en tid först.

Vi drog igång en ny era på jobbet med frysbilen som vi tänkte Frippe skulle köra och där med sälja och plocka varor i butikerna. Vi trodde på det och jag tänkte att jo men det måste vi ju prova. Men, först efter att person nummer två frågat om han kunde få jobb hos mig. Hur som helst, jag ringde och hörde mig för om det fanns någon begagnad frysbil och det gjorde det… jag har haft mycket kontakt med det bolaget under åren och tänkte att jag kunde ju alltid fråga.
När Frippe och jag åkte dit med en bekant till honom som är bilmekaniker hade vi inte bestämt någonting, men när jag plötsligt stod där med nyckeln i handen så blev det liksom bara att köra på.
Vi hade inga uppgjorda rutiner att gå efter i början och det är svårt ibland att veta hur man ska lägga upp saker när man inte gjort det tidigare. Hur som helst så började saker att falla på plats, men av olika anledningar har vi nu gått skilda vägar.
Det blev spännande månader och det är inte lätt att avgöra hur man ska fungera ihop från början utan först efter en tid. Sen var det just det där med rutiner, det är nog lättare att komma in när fasta rutiner redan finns.
Jag önskar Frippe lycka till på nya jobbet i Norge, på Gurvikdal havfiske!

Det här inlägget postades i Företagande. Bokmärk permalänken.

2 svar på Att anställa

  1. Maria N skriver:

    Mindre företag är hjältar, för det är hos er som möjlighet till anpassade jobb finns. Och väljer man att gå skilda vägar, har båda blivit klokare på kuppen. Tyvärr, är det mycket svårare för arbetslösa att hitta jobb i offentlig sektor, som många gånger bygger anställningar på kontakter.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *