Norge

I förra veckan kom det ett mail från en kund i Norge som varit i Sverige under midsommarhelgen. Hon var så glad över att ha fått ett så gott glutenfritt bröd där hon ätit (morotsbräcket var det) 🙂 Det tackar vi för! Hon undrade om vi säljer till någon i Norge. Men, tyvärr gör vi inte det… ännu….

Under en annan vecka här under sommaren hade vi besök från en familj från Norge. De bodde på Gustavsviks camping i Örebro och hade gjort så ett antal år på sommaren. Förra året var de även hos oss för första gången. Nu var de alltså tillbaka och även hos oss. Men, inte nog med det, de hade köpt ett glutenfritt bageri hemma i Klaebu, utanför Trondheim, och det ska de starta upp i höst. Men de ska inte producera alla sorters bröd utan var också intresserade att handla av oss. Vi ska höras vidare om tullavgifter och annat vi behöver ta reda på för att få till en affär. Spännande!

Sen en länk där Du kan lyssna om den tråkiga nyheten om Tillväxtverket och Vinnova. Här intervjuas näringsminister Annie Lööf. Hoppas att det blir ”ordning och reda”. Självklart ska alla (statliga verk, kommuner, företag osv) följa de riktlinjer som finns. Dina och mina skattepengar ska självklart inte gå till sådant här, bl a lyxig vinkonsumtion.
Läs också Jeanette Bomans blogg om etik och moral. Hon och hennes man driver Skivarps Gästivargård och vet mycket väl vad det handlar om.

Så avslutar jag med några bilder jag tog ikväll när jag åkte från jobbet. Jag blev rätt snopen när jag så de snabba djuren hoppa över parkeringen.

Det här inlägget postades i Allmänt, Företagande, Glutenfritt, Politik. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *