Ljudnivå på dans

Sist jag bloggade handlade det bl a om ljudnivån på krogen, en rätt onödigt hög volym tycker jag och fler med mig vet jag.

Igår var jag på dans på Brunnsparken, Örebro. Jag kan inte låta bli när möjligheten ges och det är ett spännande band som spelar. Denna kväll var det Pure Divine. De har deltagit i Dandsbandskampen på TV och är ett riktigt bra band med en härlig repertoar med blandade låtar, bl a dessa:
Break it up
The worrying kind Dansbandskampen 2010, det har ju hänt en del sen dess 🙂
sen bl a en låt med Bon Jovi men den hittar jag inte, med Pure Divine alltså. Det går att lyssna på deras hemsida också, klicka på namnet!

Ja, men så var det det här med ljudet. När det är danskvällar med dansband är nivån lagom för att också kunna prata när man tar en paus och sitter en stund. Men det går bra att prata med den man dansar med också såklart.
Igår fick jag dansa med en jag kände igen från dansställen men aldrig dansat med. Det visade sig att det hänt en del tråkigheter i hans liv och dessutom, i september fick han en ny höftled inopererad. Han var så lycklig över att kunna dansa igen eftersom tanken hade slagit honom om att kanske inte kunna göra det mer. Han var 61 år och det hade inte varit roligt när han var mitt upp i allt med operation och återhämtning, men efter att ha varit så aktiv med dans och rörelse tidigare så gick det visst toppenbra att komma igen! Tänk vad sjukvården kan! Härlig historia och trevligt att han ville dela den. Sen var det så kul att det fungerade så bra med dansen mellan oss, det är inte alltid det klickar sådär på en gång i både bugg och fox 🙂
Det är trevligt att kunna prata lite i danserna och lära känna personer lite sådär som man aldrig pratat med. Men, jodå, jag kan vara tyst också och bara njuta av dansen 🙂
Summa kardemumma, det kan vara bra ljudnivå som passar till både dans och sitta och prata eller om man bara sitter och studerar alla olika dansstilar som finns. (lika många som personer som dansar kan jag säga!) Det är ett tips om du vill höra bra musik men inte är så sugen på att dansa. Och, det spelas två långsamma varvat med två snabba hela kvällen och är en paus i mitten.
Ibland har jag dansat även hela pausen, två som var där igår blev det dubbelbugg med. Det har vi kört mycket under ett par år men nu har vi hamnat på skilda håll men igår sågs vi och då blev det bus på vårt vis, härligt 🙂
Ja, det var ytterligare peppning till att ni ska prova på en danskväll!

Sonen då,  hur gick golftävlingen i Strängnäs i helgen? Jo, han missade söndagens spel med 3 slag, synd synd….

Nehej, då var det sovdags igen då.
Ny dag med nya möjligheter imorgon!!

 

Det här inlägget postades i Allmänt, Dans. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *