Eskil Erlandsson

Idag var jag inbjuden till Lekebergs Sparbank för att vara med när de börjar fira sitt 110 års jubileum. De hade bjudit in kunder till en träff på Sparbanksbörsen i Fjugesta där vi fick höra Landsbygdsminister Eskil Erlandsson hålla ett anförande med efterföljande frågestund.

Han är en trevlig smålänning att lyssna till. Bland annat fick vi veta att varje beslut regeringen tar ska gagna jobben i Sverige. De gröna näringarna, dvs allt arbete som utförs på landsbygden med produktion av mat är bra för Sverige och ministern oroas över att t ex mjölkbönderna blir färre och färre.
Jag håller med, egentligen borde vi kunna skapa många fler jobb inom landet bara vi satsade på att köpa svenska varor i större utsträckning än vad vi gör, såväl som privatperson som kommun. Att det inte ska vara krångligt att vara med att räkna på anbud var alla överens om, men att det i nuläget kan vara det.

Vi skickade också med honom några frågor att grunna på, bl a om en slopad sjuklöneperiod och att sänkta ingångslöner skulle ge fler chansen till ett första arbete.

Tack för en trevlig och intressant stund!
Och såhär är det, jag blir glad och munter efter sådana tillställningar. Så under eftermiddagen hade jag mycket energi och tillbringade tiden i telefon och ringde flera större eventuella nya kunder. Vi får se vad det blir.

 

Det här inlägget postades i Politik. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *