Pappa

Igår var min bror,  jag och vår mamma på USÖ och tog farväl av pappa.
På måndagskvällen kom min bror och mamma hem till Linnea och mig när vi höll på med kvällsmaten. Jag tyckte att det var konstigt att de kom sådär utan vidare. Men det tog inte många sekunder innan jag frågade ”har det hänt något”. ”Ja”, svarade mamma och jag förstod direkt. ”Pappa”, sa jag, ”inte hela vägen” eller något liknande frågade jag, jo så var det. När jag insåg det utropade jag att ”nej, det är inte sant”.
Vi stod där alla fyra och kramade om varandra och tårarna rann. Det vi ändå konstaterade allihop var att det är skönt när det går fort. Pappa behövde inte lida.
Han hade varit ute på en av sina oändliga promenader med att posta brev till medlemmar i de föreningar han var engagerad i. Tydligen sa hjärtat ifrån och han föll handlöst till marken. En privatperson hade uppmärksammat det hela och började med hjärt-lungräddning och när ambulansen kom så fortsatte de med hjärtmassage. Men det var försent.
Obduktionen ska ske i veckan så vi får veta exakt orsak.

För att ni som känner mig ska få samma berättelse så väljer jag att skriva om det här på min blogg. Tänk vad livet är skört. Visst hade han haft två hjärtinfarkter, men det var ju några år sedan nu. Det här kom väldigt plötsligt.

Pappa är en del av Heléns Glutenfria och det var ju p g a att han blev glutenintolerant 1993 som jag började forska i det hela och fundera över vad som fanns på marknaden egentligen. Sen när jag själv blev det i december 1994 fanns ingen tvekan om vad jag skulle ägna livet åt.
Vi har såklart bollat tankar om allt möjligt som gällde företaget under alla år, oktober 1995 gick starten för Heléns Glutenfria.
Pappa kommer alltid att finnas med och för att inte tala om de tre föreningar han var så väldigt engagerad i, hans arbete kommer troligtvis att saknas i början.
Under eftermiddagen igår jobbade jag en del med att få ihop material till Celiakiföreningen från hans dator. Där fanns liksom allting. De två övriga föreningarna var MMS och Röda korset.

Pappa, du finns i våra hjärtan!

Var rädda om er därute och lev i nuet!

 

Det här inlägget postades i Allmänt. Bokmärk permalänken.

8 svar på Pappa

 1. Viveca & C-G skriver:

  Kära Helen m. familj!
  Det är med bestörtning som vi tagit del av ditt sorgebud. Din far stod oss som kollega också mycket nära. C-G är ju också närking och som sådan i förskingringen var det alltid väldigt givande att utbyta tankar om det lokala från nu och då. Han var en gediget fin människa och alltid vänlig och uppmärksam som ni alla i er familj. Även vi kommer att bevara honom i ljust minne.
  Kram
  Viveca och CG

 2. Kristina skriver:

  Kram till er i familjen.Vi tänker på er.

 3. Sören Johansson skriver:

  Vi tänker på dig och din familj.
  Mat för Livet Mässan kommer aldrig att vara sig lik utan din glada Pappa.

  Kramar från
  Christina och Sören
  Borlänge

 4. Ann-Sofie Eriksson skriver:

  Hej

  Tänker nu på din pappa och på våra träffar med Celiakiföreningen och alla kramar jag brukade få. Den rosa nallen som jag fick av din pappa i Borgholm gör att jag aldrig kommer att glömma din pappa.

  Kram Ann-Sofie Sandviken

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *