En dröm

När jag startade mitt företag, Heléns Glutenfria, hade jag en dröm om att en gång starta ett café också. Jag startade företaget i oktober 1995. Under sommaren förbereddes allt med lokal osv osv. Sen började jag tillverka glutenfria pizzor och pajer för mig själv där i det lilla bageriet. Mina första produkter blev alltså färdigmat men snart rullade det på med även glutenfritt mat- och kaffebröd.
Det var bl a Göran Eskilsson som då drev Sveas Bageri o Konditori i Kumla som var den främste att heja på för även brödet.
Vi öppnade också en liten butik i vår lokal när vi utökade i maj 1997, i samband med att vi började produktionen av mer mat- och kaffebröd.
Julen 2000 blev det flytt och utökning av lokalerna igen. I december förra året (2011) gjorde jag till slut slag i saken om cafédrömmen. Än så är det ingen fart, men jag har heller inte marknadsfört det så mycket eftersom vi inte kan erbjuda så mycket som jag egentligen skulle vilja ännu. 
Caféet innebär också ett sätt att få ”oss med celiaki” att få en träffpunkt där vi kan bolla frågor och funderingar med andra som ”sitter i samma båt”. Vi har märkt i butiken att många kunder vill prata av sig och därför är det ett utmärkt sätt att från och med nu få med representanter från Örebro läns Celiakiförening som kommer finnas hos oss de lördagar vi har öppet. Det ska bli jättespännande att se hur detta kommer att utvecklas 🙂

Så vill jag återigen knyta an till dagens märkliga uttalande av Stefan Löfven. Ytterligare en bloggning här. Och så en till från Jeanette Bohman: här.
Samt ett klipp till från Mats Eriksson från ett inlägg på hans facebook sida:
”IDAG SÅ HAR JAG FÅTT HÖRA ATT DET ÄR BARA TRAMS NÄR VI LYFTER FRAM VÅRA ÅSIKTER!!! Under alla år så har jag haft den underbara möjligheten att få lyfta den lille företagarens vardag bland annat här på facebook samt genom min blogg momsblogg…en .se Det har varit helt underbart och det har varit många och långa debatter ibland här på fejan…. Och det har alltid slutat med en härlig ton trots att vi har olika åsikter om saker och ting genom att vi ger varandra en ökad förståelse utifrån vårt vardagsperspektiv! Därför så kommer jag aldrig att sluta med detta för att jag tycker att ni är helt underbara oavsätt politiskt färg samt olika värderingar!”

Det här inlägget postades i Allmänt. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *