Fortfarande 25% moms på alkohol

Idag gör socialdemokraternas Stefan Löfven ett märkligt uttalande. Det går ut på att momsen på alkohol vid restaurangbesök har minskat till 12% den också, som maten. Men så är det ju inte alls. Där betalas 25% precis som tidigare.
Enligt Löfven är det en felaktig och kostsam satsning av regeringen och menar att infrastrukturfrågor som att satsa på upprustning av järnvägen skulle vara bättre.

Självklart är  en sådan satsning bra även den, men nu är satsningen på momsen gjord och jag tycker att vi ska avvakta och se vad som händer innan man nedvärderar den så.

Här skriver Mats Eriksson (Momspromenaden), om bra villkor för de anställda i restaurangbranschen apropå facket HRF och Ella Niias krav på ändringar av anställningsvillkoren och här skriver han om dagens uttalande av Löfven.
Här skriver också Jeanette Boman, Skivarps Gästgivaregård, om fackets orimliga krav på anställningar, till slut blir det så svårt att driva restauranger mm så att de inte kommer att finnas. Undrar hur det kommer att låta då??

Jag var ju själv med på Framtidsmötet och hörde Löfven säga att företagare är värda att lyssna till, ja men se då till att göra det!

Det har inte blivit att jag skrivit här i bloggen på ett tag, men jag är rätt så aktiv på facebook, där händer det mycket vill jag lova. Men jag har tänkt att uppdatera även här, för alla har ju inte fb och läser såklart inte allt som jag lägger ut 🙂 Jag länkar till saker som jag tycker är bra för fler att läsa och jag läser mycket som andra länkar till. Mycket spännande och lärorikt, det lovar jag! Ok, en liten tidstjuv ibland… 
Grr, förstår inte varför texten är liten här i början… supporten…?

Det här inlägget postades i Allmänt, Företagande, Politik. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *