19 år

Igår var det 19 år sedan jag startade Heléns Glutenfria.
Med hjälp av familjen och Almi företagspartner och Christian Dokken där så drog företaget igång. Det blev produktion av pizzor och pajer till att börja med.

Men egentligen var det caféet jag såg framför mig och att vara till stöd för oss med glutenintolerans. Att det blev produktion och bakning var rätt otippat att starta företag inom, då jag inte alls hållit på med det tidigare. Se en film jag gjort om starten här. Numera fixar vi också fyllda baguetter, smörgåstårta och tårta som är glutenfria, samt också laktosfria. (mjölkfria i vissa fall)

Nu har jag haft möte med flera olika handikappföreningar här i Örebro om en ny idé om att vara en samlingspunkt för flera personer med olika handikapp och sjukdomar. Läs mer här. Dessutom kan vi ordna med möteslokal för ett 10-tal personer, med tillhörande förtäring.
Igår ställde vi också ut på Anhörigdagen i Örebro som anordnades av Anhörigcentrum för 15:e året. Att det finns ett stort behov av att prata om olika sjukdomstillstånd och hur det är att vara anhörig, är uppenbart. Vi fick också höra om hur det är att växa upp med en förälder som har Alzheimers sjukdom eller som är bipopulär.

Under dagen fick jag också en uppmuntran om att mina krönikor på ledarsidan i Nerikes Allehanda, som jag fått ha med under sommaren, är omtyckta och bra skrivna, trevligt! Jag har inte varit på hugget på att skriva här på bloggen på ett tag vilket jag hoppas att jag ska komma igång med igen.

På söndag och måndag ska jag följa med på Promotionbåten som är ett årligt förekommande evenemang anordnat av Handelskammaren Mälardalen. Det är näringsliv och politiker och tjänstemän från Örebro och Västmanlands läns kommuner som samlas för en gemensam resa.
Där skapas det kontakter och affärer och jag har alltid varit nöjd med resan, då det som sagt innebär nya kontakter och inte minst en nöjesresa för min egen del.
Det blir vad man gör det till! Lite dans brukar det allt bli också.

Trevlig helg på er alla!

 

Det här inlägget postades i Allmänt, Filmen, Företagande, Glutenfritt. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *