Webbtv inspelning

I torsdags hade vi besök av Svenskt Näringslivs webbtv reportar. De filmade i bageriet och resonerade med mig kring avtalsrörelsen.
Vi talade bland annat om ingångslöner. Jag är av den bestämda uppfattningen att lägre ingångslöner skulle göra att fler unga personer utan arbetslivserfarenhet och personer utan utbildning lättare skulle få ett arbete om det var så. Jag menar inte att den lönen skulle vara av karaktären att ”hålla i sig” under en längre period utan den ska givetvis öka i takt med att personen visar att den kan och vill utföra sina arbetsuppgifter på det sätt som krävs.

Jag håller verkligen med Jeanette Boman, Skivarps Gästgivaregård, om hennes synpunkter i en debattartikel i Expressen förra veckan. ”Hellre en förstachansen lön än ingen lön alls.”

Reportrarna gillade min kommentar : ”jag får inte mer betalt för min bulle bara för att det är lördag”. Detta angående ob-ersättningen på helgerna som i vårt avtal ligger på nästintill 100% både hela lördagen och söndagen. I dagens samhälle är det lika mycket värt att vara ledig en annan dag i veckan mot en lördag eller söndag. Självklart förstår jag att man vill umgås med sin familj om partnern inte är ledig andra dagar. Då tycker jag att dessa personer inte ska arbeta helger utan att företagen kan ta in en person som vill det och för den skull inte behöva betala orimliga ob-tillägg utan en ”vanlig” lön. Detta skulle också leda till fler arbetstillfällen i en bransch som vår med låg lönsamhet.

Filmen kommer att vara med i ett nyhetsbrev om löner som kommer från Svenskt Näringsliv på torsdag samt ligga ute på deras hemsida.
Kommentera gärna sedan !

Det här inlägget postades i Företagande. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *