Våra barn, skola och jobben

Då har den kommit, den sista dagen på 2013. Då brukar man väl mest blicka bakåt, men jag väljer lite både och två inlägg här på bloggen. Min blogg, som jag hoppas ska kunna återuppstå lite mer nästa år.

Här länkar jag till några olika artiklar om skola, elever och lärare. Auktoriteter saknas i skolan säger denna artikel. Och det kan jag hålla med om. Jag tycker att det ska finnas och få vara det i skolan också. Jag tror att barnen, eleverna mår bättre av fasta ”tyglar” än av lösa. Visst, alla barn är olika och behöver olika stöd och sätt att lära sig på men till att börja med behövs regler och styrning. Läs gärna artikeln, riktigt bra och träffande!

Sen en till om hur ordningen i skolan påverkar resultatet. Samt att invandringen och andra saker också sätter sina spår vad gäller resultatet bland elevernas kunnande. Läs här! Ett litet utdrag här:
”Att effektiv styrning av klassrummet inte i modern tid har ingått i den svenska lärarutbildningen är i sig en allvarlig, ja skandalös brist.”
Det tål att tänkas på tycker jag.

Här en artikel om hur plåtslageri branschen söker efter arbetskraft, ”Strålande utsikter” hette projektet. Läs här. Ett mycket bra projekt som jag tror att andra branscher behöver ta efter. Så tror jag också på mer information överhuvudtaget till eleverna om alla olika yrken och vilka det faktiskt finns chans att få jobb inom när de tänker på vad de ska välja för utbildning. Vi måste alla hjälpas åt att vägleda vår ungdomar att välja väg inte bara genom sina speciella intressen, det är ju de som ska ta över efter oss sen. Sina intressen kan man hålla på med utöver sitt jobb anser jag.
Både föräldrar, skola med både lärare och yrkesvägledare, arbetsförmedling osv har ett ansvar att vägleda tänker jag, hur tänker du?

Det här inlägget postades i Allmänt, Politik, Skola. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *