Tankar inför valet

Därför bör Alliansen få en period till

Nyligen var jag på en träff med företagare och Svenskt Näringslivs Urban Bäckström.

Bland annat kom samtalet att handla om ungdomar av idag och hur man bland annat bör uppföra sig på en arbetsplats. Jag har hört det sägas tidigare, ”vi måste acceptera att ungdomarna är som de är idag”. Men jag håller inte med om det. Självklart är inte alla ungdomar lika, det finns många som är på hugget och vill saker osv, men vi kan inte blunda för att det ibland är si och så med den saken.

Jag tycker att det är bra när Jan Björklund och Alliansen sätter mer fokus på föräldrars roll i barnens uppfostran och utbildning. Skolan är en förberedelse för arbetslivet och därför tycker jag att det är rätt att det ställs krav även i skolan.

För företagandet behövs fler åtgärder för att det ska bli enklare och billigare att driva företag. T ex skulle det behöva införas lägre ungdomslöner. Jag anser inte att sänkningen av arbetsgivaravgiften för ungdomar upp till 26 år är tillräcklig. När personen ifråga blir gammal nog för den högre avgiften så är det lika dyrt för företaget igen. Hur är tanken då, ska jag söka någon annan ungdom då ? Jag ser hellre en generell sänkning av den. Samt att arbetsgivare och fackliga organisationer kommer överens om lägre ingångslöner för att företagen ska vilja anställa ungdomar utan arbetslivserfarenhet. Däremot tror jag att det är bra med lärlingsplatser och mer praktiska program på gymnasiet som Alliansen nu vill införa. Alla ungdomar är inte intresserade av att läsa teoretiska ämnen och då är det bra att man får välja.

När det gäller Rot och Rut avdragen tycker jag att det är konstigt hur man kan tycka att det ena är okej men inte det andra, alla arbeten är lika mycket värda och behövs för samhället och arbetstillfällena. Alliansen har infört Rut och tänker inte ta bort det efter valet.

Låt Alliansen få regera en mandatperiod till, det är för kort tid med 4 år för att se vad deras åtgärder skapar. Vi har dessutom gått igenom en finanskris av aldrig skådat slag, så lägg en röst på Alliansen i valet den 19 september !

Det här inlägget postades i Politik. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *