Sänkt moms

Idag stod det ytterligare en sådan där dum rubrik i Nerikes Allehanda.
Jag tycker inte man ska kalla den sänkta momsen i restaurang, café och bageribranschen för ”krogmoms”. Det blir något ”flummigt” över det då och det gillar jag inte.

Självklart kan man använda pengar och resurser på olika sätt och det är verkligen dags att vi börjar göra det också. Men detta är i mitt tycke den bästa satsningen av regeringen för att skapa arbeten (om det nu blir så, vilket är nära). Denna åtgärd kommer inom tid att skapa arbetstillfällen. Jag tror som sagt inte på lägre priser när man går ut på restaurang eller på kondis, däremot kan den låga lönsamheten inom branschen få sig en skjuts uppåt vilket är positivt för många företagare. Det kommer också gynna utvecklingen att göra svarta arbeten till vita som Mats Eriksson skriver på sin blogg ”Momsbloggen”. Han är den person som drivit denna fråga till sin spets. Tack Mats för att du kämpat !

Med tanke på inslaget i Agenda igår kväll också så hoppas jag verkligen att dessa oseriösa företagare tar sitt förnuft till fånga och tänker till innan de gör dessa förkastliga ”anställningar”.

Jag ser momsåtgärden som en del av regeringens mål att sänka de administrativa kostnaderna för företagen. Även om nu just denna åtgärd gynnar en speciell bransch så tror jag som sagt att den ändå kommer att leda till fler anställningar med tiden.

Det finns olika saker att satsa pengar på. Jag har många gånger skrivit om att jag tycker att pengar på sänkt inkomstskatt istället skulle satsas på skola, vård och omsorg där jag ser ett stort behov av resurser. En omfördelning på något sätt skulle behövas eftersom det skulle skapa arbetstillfällen och på så sätt ge mer skatteintäkter.

Det här inlägget postades i Företagande, Politik. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *