Nya arbetstillfällen ?

Nerikes Allehanda har skrivit flera artiklar om FAS3 nu. I vissa fall fungerar det säkert riktigt bra. Men i vissa fall undrar jag vad vitsen är egentligen. Dessutom, hur kan det ha betalats ut pengar till företag som inte ens har sin FAS3:are kvar ? Säkerligen har det inte inträffat mer än ytterst sällan. Media kanske överdriver lite ibland ?

Hur som helst, dessa platser innebär att personer ”ska utföra något arbete som inte annars skulle ha blivit utfört”. Jag tycker att det låter helskumt. Om det ska leda till ett arbete så är det ju just det man vill att personen ska göra om man tar in någon. Då är det bättre med en prövotid exempelvis några veckor och sen en provanställning för en lägre lön ett tag om det visar sig att det fungerar bra, sedan bör det bli ett riktigt arbete av det. 
Varför ta in personer överhuvudtaget om det inte behövs ? Som sagt, det måste vara en meningsfull sysselsättning.

Säg såhär, i skolor skulle fler vuxna behövas som stöd till pedagogerna som ska syssla med det de är utbildade för, dvs att undervisa, de ska inte behöva uppfostra barnen t ex, vilket händer alltför ofta nu för tiden. Dvs, en person som är på skolan ska självklart inte ta en utbildad personals arbete, men skulle ändå finnas där för barnen. Likaså på dagis, det behövs visst mer personal där. En extra hand skulle jag vilja kalla det. 

Samt inom sjukvården, hur ofta hör vi inte talas om att personalen inte ens hinner ta raster, hur säker blir den vården ? Där är det ibland liv det handlar om, där måste personalen verkligen vara extra allerta.

Likaså på äldreboenden, tänk vad bra om det kunde finnas någon extra person som kan sitta ned med de äldre och verkligen ha tid att prata med dem, att kunna hjälpa äldre i eget boende att gå och handla uträtta saker osv. Visst kan det startas företag inom dessa områden och görs också, men istället för att personer får bidrag för att syssla med ”påhittade uppgifter” borde pengar kunna omfördelas för att finansiera löner till den här sortens sysselsättning som ju finns !! (självklart måste de ha rätt och bra handledning från början också och inte bara kastas in i dessa uppgifter, viktigt att påpeka !)

Att skattesänkningar gör att människor får mer köpkraft och att det skapas arbete därigenom är visst sant, men åtgärder inom kommun och landsting så att vår välfärd håller är också gångbart för Sverige. Det tror jag, vad tror du ?

Nu lite bilder :

Det här inlägget postades i Politik. Bokmärk permalänken.

1 svar på Nya arbetstillfällen ?

  1. Helén Karlsson skriver:

    Självklart ska inte vem som helst stoppas in i vården. I det fallet behövs mer resurser, pengar, för att säkerställa kvalitén med hjälp av ytterligare utbildad personal.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *