Möten i Stockholm

Idag var jag på resa till Stockholm.

Det första mötet var med Kerstin Lindvall på ICA. Hon är chef för ”Corporate Responsibility”, dvs har hand om deras kvalitets- och miljöfrågor. Så var deras två dietister Anne och Christina med, som jag redan kände från Mat för livet mässorna. 
Vi pratade bland annat om hur konsumenter ska bli mer medvetna om att köpa svenska produkter, såsom svenskt kött t ex för att stödja den inhemska produktionen. Vi var överens om att priset då är högre men att det beror på att regler och förordningar ska följas som fördyrar produktionen. 
Jag fick reda på att Icas egna hamburgerbröd som jag skrev om på Facebook i somras, visade sig vara tillverkade och packade i Polen. Jag tycker att det är tråkigt att det ska vara så, Ica fick helt enkelt inte tag på en svensk leverantör av dessa hamburgerbröd till det pris som man ville ha.
Sedan skickade jag med en fundering om att all deras information och formulär man ska fylla i som leverantör är på engelska. Som liten svensk producent känner jag att det skulle förenkla för mig om det är på svenska.

Till lunchen hade jag bestämt träff med Martin Lundell Sveriges Bagare och Konditorer. Vi talade om hur det är att driva företag, om regler som gäller osv. Han ville gärna ha synpunkter att ta med sig vidare i organisationen och till politiker.
Vi åt för övrigt på Pont Nouveau som drivs av årets konditor 2006, Mattias Lindberg som också är medlem i Kocklandslaget. Mattias kom också dit så vi fick en liten pratstund även med honom, kul att han också blev intresserad av Heléns Glutenfria 🙂

På eftermiddagen var det dags för ett möte med Servera (restauranggrossist) tillsammans med vår kund Stockholms city conference centre. Det var ju toppen att Jessica därifrån var med och kunde prata för våra produkter !

Jaha, det var min dag. Jag är nöjd 🙂

Det här inlägget postades i Glutenfritt, Politik. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *