Matmässa

I veckan läste jag en spännande artikel i tidningen Metro, om en butik i Stockholm som tar hand om mat som närmar sig bäst före datum. Personalen lagar mat på just den och säljer rätterna som matlådor. Bröd gjorde man skorpor av t ex.  Det är ett jättebra initiativ tycker jag. Jag hoppas att fler butiker också gör så med tanke på att vi vet vilken väldig massa livsmedel som slängs varje dag både i butiker och hemma hos oss konsumenter.

Det är tråkigt att det har blivit så, det är upp till oss konsumenter att konsumera det vi handlar. Dessutom kan vi faktiskt handla sådant som inte är dagsfärskt också ! Istället för att slänga skulle det vara bra om butikerna sänker priset lite på det som närmar sig ”utgångsdatum”, men därmed inte sagt att vi ska vänta på billigare priser för att handla, det menar jag absolut inte. (Bröd kan man ju också stoppa i frysen så håller det sig fräscht  länge.)
Vi har blivit väldigt kräsna och bortskämda tycker jag. Vi behöver helt enkelt skärpa oss och börja tänka på hur vi egentligen använder våra resurser !! Eller vad säger Du ?

På tal om mat så åker vi – Heléns Glutenfria – på mässa till Stockholm nu på fredag och lördag. Det är ”Mat för livet” mässan som slår upp portarna för 16:e året i rad. Det är en mässa för Dig som behöver specialkost av olika former, så välkommen att provsmaka och handla av oss alla utställare !!!

Vi kommer också att informera om vår caféverksamhet som öppnar nästa fredag. Det blir ett litet ställe inrymt i vår butik i Örebro 🙂
Många av våra kunder är långväga ifrån och jag har alltid drömt om att de ska kunna stanna hos oss en stund innan de far vidare.
På mässan kommer vi också informera om vår stad – Örebro – och dela ut information om händelser och aktiviteter som man också skulle kunna besöka när man ändå är i Örebro och hos oss.
Så, det ska bli kul att åka till storstan och också göra reklam för Örebro !!
Väl mött på Kista-mässan !!!

Det här inlägget postades i Allmänt, Glutenfritt. Bokmärk permalänken.

4 svar på Matmässa

 1. Nettan skriver:

  Jaa detta är så klart en stort problem som jag och min familj i högsta grad är med att bidra till 😛 Själv är jag sjukligt petig på datum när det gäller allt och har mkt svårt att ens tänka tanken på att äta av något med kort datum.Har vi tex pålägg,mjölk osv i kylen som går ut i morgon så kastar jag det direkt 😛 Tror mkt av detta kommer sig av att jag förr arbetade på en stor kedja där det var mer regel än undantag att flytta tillverkningsdatum på varorna (charkuterier mest) så det skulle vara ok att leverera,detta va så klart enl regelboken,iaf på den tiden.Därför vet jag nu när jag står med påläggspaketet i min hand att det kan vara tio dagar gammalt,vilket gör att de direkt hamnar i soporna !! Själv skulle jag aldrig komma på tanken att handla matlådor som jag vet är tillverkade på halvfräscha råvaror,men förstår så klart att jag själv är extremt petig o då är det tur att de finns de som är tvärtom 🙂 Tyvärr kan jag inte åka på denna mässa,hade varit intressant o givande med tanke på våra div allergier i fam,önskar dig o andra en fin o händelserik resa 🙂 Kram Nettan

  • Helen skriver:

   Hej ! Tack för dina kommentarer om mat. Det låter ju verkligen galet om det skulle vara som du skriver om datumen… Jag hoppas och tror att det blivit bättring på den fronten.
   Tack, det blev allt en bra mässa ! Synd att ni inte kunde komma.

 2. Janne och Marie skriver:

  kan bara instämma, har leverereat bröd på morgonen till ”fina” Icabutiken där charkfolket stod och plastade om allt som höll på att gå ut med ny plast och ettiketter, och detta pågick VARJE morgon……………

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *